“Bestaanszekerheid” Het verschil tussen Oeganda en Nederland.

Wat is het verschil tussen Nederland en Midden-Oeganda? Om te beginnen is er een financiële kloof omdat de klimaatcrisis een groot gat slaat in het toch al magere inkomen van minder dan 3 euro per dag. Wereldwijd stijgen de prijzen van grondstoffen en voedsel. Hierdoor moeten wij het nu met een beetje minder doen (van vaak te veel) en in Oeganda moeten ze het met minder doen van te weinig.

Wij van de Doesburgse Stichting Ekeunos onderhouden al jaren een noaberschap met twee dorpen in de regio Luweero in Oeganda. Met sponsorgeld zijn zes succesvolle microkredietgroepen gerealiseerd. Er zijn bedrijfjes opgezet en er zijn scholingsprojecten gestart gericht op volwassenen. Scholen zijn gerenoveerd en er is zelfs dit jaar een compleet nieuwe school gebouwd. Door de inzet van gemotiveerde inwoners heeft dit alles een positieve impact op de regio. Nu de klimaatcrisis het leven voor de bewoners van Luweero nog zwaarder maakt is het van belang de voortgang erin te houden.

Daar hebben we uw hulp bij nodig.

Op onze kleine planeet wordt het steeds duidelijker dat we buren zijn, noabers dus. We willen voor 1700 euro per stuk een paar stenen huisjes bouwen voor grootmoeders, die met een aantal verweesde kleinkinderen nu in een krot wonen. Verder starten we bijvoorbeeld een imkerproject om inkomen uit de verkoop van honing te genereren en al doende de biodiversiteit te bevorderen. Ook is het slaan van diepe boorgaten in enkele dorpen noodzakelijk om aan voldoende water te komen in de steeds vaker voorkomende te droge periodes. Op de website vindt u alle informatie over  wat er al gedaan is en welke uitdagingen, Henny Slokker en Tonnie Spinhoven, met uw hulp willen aangaan.


Wij kiezen uitsluitend kleinschalige, overzichtelijke projecten met de zekerheid dat het sponsorgeld voor honderd procent aan het goede doel wordt besteed.
Fijn als u ook een bijdrage wil doen op bankrekening
NL52RABO 0319 621 588 tnv Ekeunos, om deze projecten mogelijk te maken.

Terug naar boven