Wat is er bereikt

Dit is o.a. al bereikt

water is leven en het kost dagelijks veel energie om met zware jerrycans te slepen. Dankzij een flink aantal grote watertanks en putten is dat in deze regio niet meer nodig.

Educatie is heel belangrijk voor jong en oud. De school is gerenoveerd en er zijn een 420 boeken gesponsord.

Nieuwe 2-kamer woningen. Ter vervanging van rieten hutjes zijn er een 5 tal nieuwe huisjes gebouwd.

Micro krediet is de basis om een eigen inkomen te genereren. Een eigen spaarrekening en geld lenen tegen lage rentes geeft kansen. Volwassenen educatie is hier nu ook opgestart. Onderwerpen als hoe zet ik een bedrijfje op, geboortebeperking, Hoe hou ik de watertank schoon, hoe kan ik sparen, welk voordeel heeft een coöperatie voor ons … etc.

En ook dit is al bereikt dankzij de sponsors

Er is in deze regio geen elektriciteit. Dus bij zonsondergang naar bed en daarom geen mogelijkheid om in de avonduren te leren of te werken. Voor slechts 28 € zorgt u voor licht  in een hut. 50% betalen ze in drie jaar weer terug aan de Micro krediet groep voor nieuwe investeringen.

Muziek is heel belangrijk om met elkaar plezier te hebben. Deze instrumenten sets laat ik voor 170€ in de regio maken en zijn bestemd voor de scholen die heel arm zijn… Ritme gevoel en dansen is bij deze mensen beter ontwikkeld dan bij ons. We geven de bevolking hiermee meer plezier en saamhorigheid.

In Kikyusa leven de mensen vaak van hun eigen groentetuin. Hiervoor hebben ze zaad nodig wat vaak te duur is om te kopen. Voor slechts 7 € help je een familie aan voldoende zaad om een jaar lang groente te verbouwen. Daar zijn we blij mee!

Mbewale Nnoy 

Doesburg

Bedankt

Dankzij uw giften heeft Kikyusa in 2020 een mais dorsmachine kunnen aanschaffen die

tegen een kleine vergoeding voor alle boeren beschikbaar is. Hierdoor krijgen ze

een betere opbrengst voor de maisoogst en kunnen ze de aanschafkosten terug

betalen aan de micro-krediet groep die er weer andere investeringen mee kan doen!

Terug naar boven